Kalops i crock pot

Hämtat från:
https://www.kokaihop.se/recept/kalops-i-crock-pot

Kalops 4 portioner

  • 8 hekto grytbitar av nöt
  • smör att steka i
  • 2 st gul lök
  • 3 st morötter
  • 2 msk kalvfond
  • 1 liter vatten
  • 10 st Kryddpepparkorn
  • 3 st lagerblad
  • ev. lite maizena
  • salt och peppar
  1. Skala lök och morötter. Skär löken i klyftor och morötterna i bitar eller slantar.
  2. Bryn köttet i omgångar och lägg över i crock pot eller gjutjärnsgryta.
  3. Lägg i lök, morötter, fond, kryddpepparkorn och lagerblad.
  4. Häll i vattnet. Sätt crock poten på låg värme och låt gå i ca 5-6 timmar.
    Kokar du på spisen låt kalopsen puttra ca 1,5-2 timmar.
  5. Smaka av med önskad mängd salt och peppar.
    Red av med lite maizena om du vill ha såsen tjockare. Smaklig måltid!
Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post. Both comments and trackbacks are currently closed.