Kyckling med jordnötssås

Jag gör så här.
Såsmixen finns på många ställen bla. på EKO i Valbo

Kycklingen:
Mixa påse A med ca 60 ml (eller mer) kokosnötsmjölk, häll i en plastpåse eller lägg i en djuptallrik.
Rör om då och då.
Lägg i den färsk kycklingbröstfilé som skärs i lämpliga bitar, ca 4×2 cm
Låt marinera en timme, men det är ingen kaststrof med kortare tid.

Passa på här att börja koka riset!

Såsen:
Hack 1-2 dl salt jordnötter, bland mixen i påse B med 2 dl kokosmjölk, går med fördel att ha mer kokosmjölk 🙂
Viktigt: Mixa allt i en kastrull, glöm inte att häll i minst en matsked (15-30 ml) rapsolja
Låt koka upp och sjud sedan minst 10 minuter, går att ha puttrande längre, blir lite tjockare konsistens.

Genomstek sedan kycklingen med marinaden, det gör inget att den blir hårt stekt, jag gilla den knapriga ytan som blir.

Färdiga resultatet:
Går ju att ha lite grönsallad och gurka m.m till, bara man kommer ihåg att köpa…

Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post. Both comments and trackbacks are currently closed.