https://receptfavoriter.se/recept/enkel-vaniljglass-i-glassmaskin
4 portioner vaniljglass, ca 8 dl
- Förberedelse: 10 min
- Tillagning: 1 tim
- Klart på: 1 tim 10 min
Ingredienser
- 3 ägg, medelstora
- 1,5 dl strösocker
- 3 dl vispgrädde, 40-45 %
- 2 dl mjölk, 3 %
- 2 krm vaniljstång mald från kvarn eller finhackad; eller 1 tsk vaniljsocker
- 4 myntablad eller blad citronmeliss till garnering (valfritt)
Tillagning
- Vispa ägg, socker och vanilj någon minut med elvisp.
- Vispa i grädden.
- Vispa i mjölken.
- Vispa någon minut.
- Kör glassmeten i en glassmaskin enligt tillverkarens instruktioner. I min maskin tog det 35 minuter.
- Servera glassen direkt eller frys in i en plastburk eller avlång brödform 1/2-1 timme så blir den fastare. Glassen håller några veckor i frysen så den kan förberedas i god tid.
- Jag serverade glassen nygjord i kulor i coupe-skålar toppad med lite varm salt kolasås, chokladrån samt lite gröna blad citronmeliss på toppen.