Glass i glassmaskin

https://receptfavoriter.se/recept/enkel-vaniljglass-i-glassmaskin

4 portioner vaniljglass, ca 8 dl

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 1 tim
  • Klart på: 1 tim 10 min

Ingredienser

  • 3 ägg, medelstora
  • 1,5 dl strösocker
  • 3 dl vispgrädde, 40-45 %
  • 2 dl mjölk, 3 %
  • 2 krm vaniljstång mald från kvarn eller finhackad; eller 1 tsk vaniljsocker
  • 4 myntablad eller blad citronmeliss till garnering (valfritt)

Tillagning

  1. Vispa ägg, socker och vanilj någon minut med elvisp.
  2. Vispa i grädden.
  3. Vispa i mjölken.
  4. Vispa någon minut.
  5. Kör glassmeten i en glassmaskin enligt tillverkarens instruktioner. I min maskin tog det 35 minuter.
  6. Servera glassen direkt eller frys in i en plastburk eller avlång brödform 1/2-1 timme så blir den fastare. Glassen håller några veckor i frysen så den kan förberedas i god tid.
  7. Jag serverade glassen nygjord i kulor i coupe-skålar toppad med lite varm salt kolasås, chokladrån samt lite gröna blad citronmeliss på toppen.
Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post. Both comments and trackbacks are currently closed.