Ingredienser
- 1 kg potatis, skrubbade och skurna i klyftor
- 0,5 dl olja
- en eller två pressade vitlökar
- några nypor flingsalt
- några lite mindre nypor rosmarin (färsk eller torkad)
- några rejäla tag nymalen peppar
- en stor plastpåse
Gör så här
- Sätt din ugn på 200 grader och gör i ordning dina potatisar i lagom stora klyftor.
- Det brukar bli ungefär 8 st på en potatis – beroende lite på storlek – lägg alla potatisar i plastpåsen.
- Häll på olja, så att alla potatisar är täckta, häll på salt, några nypor rosmarin och riv lite peppar över alltihopa.
- Knip ihop påsen med ena handen medan du klämmer på klyftpotatisen med den andra handen och ser till att alla små ”pärer” får krydda och olja på sig.
- Häll ut de små rackarna i en ugnsfast plåt där de får plats i ett lager. Inte ligga ovanpå varandra här då blir de inte knapriga!
- Skjuts in i ugnen i ca 20-30 minuter beroende på hur snabb din ugn är.
- Håll ögonen öppna och så fort du ser att din klyftpotatis har en vacker gyllene färg så är det färdigt.
- Njut klyftpotatis med vad du vill – det passar nästan till allt. Smaklig spis!
https://www.koket.se/anette-rosvall-och-emma-hamberg/smaratter-och-tillbehor/gronsaker–potatis-och-andra-rotfrukter/anettes-basta-klyftpotatis
Bookmark the
permalink. Follow any comments here with the
RSS feed for this post.
Both comments and trackbacks are currently closed.