Janssons frestelse

  • 750 gram potatis av fast sort
  • 2 gula lökar
  • 1 stor burk ansjovisfiléer
  • 3 dl grädde (1½ dl gädde+1½ dl mjölk)
  • Ströbröd
  • 1-2 msk smör.

Slå på ugnen ca 200-225° C
Skala potatis och lök,  skär dessa i tunna strimmor.
Eller riv den grovt med
Varva potatis och lök med ansjovisen, sluta med potatis.
Strö över ströbröd, klicka några matskedar smör ovan på.
Häll på hälften av grädde/mjölken längs kanten, häll på mer mot slutet. Gräddas ca 35-45 minuter beroende på potatisen.

Verktyg bra att ha för detta: 
Kostar på Clas Ohlson 2015, 149:-, helt klart värt pengarna!
http://www.clasohlson.com/se/Rivjärn/34-9207

Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post. Both comments and trackbacks are currently closed.