Hämtat från:
https://www.kokaihop.se/recept/kalops-i-crock-pot
Kalops 4 portioner
- 8 hekto grytbitar av nöt
- smör att steka i
- 2 st gul lök
- 3 st morötter
- 2 msk kalvfond
- 1 liter vatten
- 10 st Kryddpepparkorn
- 3 st lagerblad
- ev. lite maizena
- salt och peppar
- Skala lök och morötter. Skär löken i klyftor och morötterna i bitar eller slantar.
- Bryn köttet i omgångar och lägg över i crock pot eller gjutjärnsgryta.
- Lägg i lök, morötter, fond, kryddpepparkorn och lagerblad.
- Häll i vattnet. Sätt crock poten på låg värme och låt gå i ca 5-6 timmar.
Kokar du på spisen låt kalopsen puttra ca 1,5-2 timmar. - Smaka av med önskad mängd salt och peppar.
Red av med lite maizena om du vill ha såsen tjockare. Smaklig måltid!