Köttfärs

Bra grundrecept för köttbullar och pannbiff:

4 portioner – ca 30min

Ingredienser:

  • 600 gram köttfärs
  • 1 st gul lök(ar), skivad
  • 1 st ägg
  • 0,75 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 1 nypa(or) muskotnöt, malen
  • salt och peppar

Löksky

  • 2 st gul lök(ar), skivad
  • 2 msk smör
  • 2 tsk socker
  • 1 msk vetemjöl
  • 3 dl vatten
  • 1 tärning(ar) mörk oxbuljong
  • salt och peppar

Till servering 4 st saltgurka, hela

Tillagning

1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda mjölk med ströbröd och låt svälla 5-10 minuter.

2. Blanda ner färsen, riven lök, ägg och kryddor. Forma pannbiffar och stek i smör, ett par minuter på varje sida tills de fått fin färg. Efterstek biffarna i ugn, ca 5-10 minuter tills de är genomstekta.

3. Skala och skiva löken och bryn i stekpanna eller kastrull. Tillsätt sockret mot slutet och låt det karamelliseras lätt. Pudra över mjölet, tillsätt vatten och buljongtärning. Låt såsen koka ihop en stund och smaka av med salt och peppar.

4. Servera med nykokt potatis och saltgurka.

Receptet är skapat av: Tasteline.se

Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post. Both comments and trackbacks are currently closed.