- Kycklingfilé ca 800 gram
- 1 gul lök
- 3 dl Grädde
- 2-3 dl creme fraiche beroende på vilken förpackning du köpt ?
- 1 eller 2 paprika (röd eller gul)
- ½ dl (3 msk) mango chutney (ICA:s starka)
- 1-2 tsk Sambal oelek beroende på önskad styrka
- Soja för färgen
- cashewnötter (saltade och rostade)
Skär kyckling filén i ca 1 cm tjocka ”grytbitar”
Stek och krydda kycklingen med vitpeppar och salt, lägg undan.
Stek lök och paprikan mjuk, tillsätt kycklingen, mango chutney, creme fraiche- låt koka upp.
Tillsätt Samba oelek och en skvätt soja, smaka av – ev. mer samba
Till sist tillsätter cashewnötter och låter koka i ytterligare c:a 2 minuter.
Servera med sallad och jasminris!